Veel bedrijven zijn verplicht om FINREP XBRL te doen. Het moet meestal een keer per jaar of per kwartaal gebeuren. De FINREP XBRL moeten ze aanleveren bij een controleren instantie.

Wat is FINREP XBRL?

FINREP staat voor financial reporting wat in het Nederlands betekent financieel rapporteren. XBRL is het open standaard dat gebruikt moet worden voor het aanleveren van de FINREP. Het staat daarom ook wel bekend als FINREP XBRL.

Waarom moet het aangeleverd worden in XBRL?

FINREP moet aangeleverd worden in XBRL omdat dit veel tijd en geld bespaart. XBRL bestanden zijn namelijk meteen te lezen. Wat meestal fout gaat is dat de communicatie tussen de twee punten ergens verkeerd gaat. Als een bestand verstuurd word is dit in code en bij aankomst word het weer gedecodeerd. Dit is waar het meestal misgaat omdat beide partijen een andere systeem hebben. Met XBRL kan dit voorkomen worden. XBRL is dan ook specifiek ontworpen voor het delen van financiële gegevens.

De bedrijven dat FINREP XBRL moeten aanleveren moeten dan ook XBRL in hun systeem intrigeren of ze moeten een conversie tool hebben. Voor meer informatie over de overige mogelijkheden kun de onderstaande websites bezoeken.