Travertin vloer is een vloer van natuursteen en wat bij natuurstenen vloer belangrijk is onderhoud. Het zijn vloeren dat heel lang mee kunnen gaan maar je moet het wel goed onderhouden.

Veel mensen verwaarlozen hun omdat ze er geen aandacht aan besteden of omdat ze niet weten wat ze moeten doen. Mensen denken vaak dat het schoonmaken van een travertin vloer genoeg is en ze verwarren dit vaak met onderhoud. Travertin vloer onderhoud is heel iets anders en het is iets dat moet gebeuren wil het vloer goed blijven.

Travertin is een natuursteen namelijk kalksteen. Een grote zwakte van deze natuursteen is water. Als water erin komt te zitten kan het de travertin vloer beschadigen. Als je wilt dat de vloer er lang mee gaat moet je travertin vloer onderhoud doen. Dit kun je doen door in de eerste instantie de travertin vloer te impregneren. Dit zorgt ervoor dat de travertin vloer beter beschermd is tegen verschillende gevaren waaronder water en zuur. Het zorgt er ook voor dat vuil er moeilijk in komt.

Je kunt bij travertin vloer onderhoud ook kiezen om het te polijsten. Dit haalt de vuile bovenlaag weg en zorgt ervoor dat de vloer weer gaat glanzen. Je kunt meer lezen over travertin vloer onderhoud op de onderstaande websites.